Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата Сан Себастиан

Рибна салата Сан Себастиан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рибна салата Сан Себастиан
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Рибна салата, която се приготвя много лесно и ще ви стане любима."

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 200 г
  • паламуд - 240 г филе от консерва (или риба тон)
  • червен лук - 200 г
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • майонеза - 250 г (може и малко повече)
  • чери домати - около 200 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки, прясно смлян
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно червения лук и го претрийте с малко сол и две лъжици оцет. Сложете го на тънък пласт между два пласта кухненска хартия, за да попие хубаво влагата.

Докато това се случи, си накълцайте на ситно рулцата от раци и смесете с рибата паламуд от консерва (добре отцедена и на малки парченца). Настържете яйцата на едро ренде.

Добавете майонезата, черния пипер, лука, настърганите яйца и лимоновия сок. Разбъркайте добре и ако е необходимо, посолете.

Поднесете рибната салата с нарязани или цели чери доматки.

Добър апетит с рибна салата Сан Себастиан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: