Пилешка супа с чесън

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Пилешка супа с чесън
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
09/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Топла пилешка супа с много чесън гони всякакви настинки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • червени чушки - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • картофи - 1 бр.
  • фиде - 1 шепа ситно
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • чубрица
  • вода
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипвате около 2 литра вода. Добавяте пилешкото месо и сол на вкус.

След като се свари пилето, извадете месото от бульона и го обезкостете, като го накъсате на парченца.

Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо олиото, чушката и лука.

След като поврят 5-6 минути, добавете и нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути добавете натрошеното фиде и пилешкото месо, и варете до пълно сваряване на фидето и картофите.

Накрая, след като свалите пилешката супа от котлона, поръсете с чубрица и добавете пресования чесън.

Разбиват се яйцето и киселото мляко и се смесват с охладената супа /за да не се пресече/.

Сместа се изсипва много много бавно, като се разбърква непрекъснато.

Пилешката супа с чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Невероятно вкусно !
03.06.2023 19:15
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна супичка стана!
21.01.2023 22:21