Начин на приготвяне
Настържете или смелете в блендер сирената. Прехвърлете ги в малка тенджерка или касерола и сипете при тях сметаната и прясно смлян черен пипер (по възможност по-едро смлян).
Поставете на огъня и бъркайте на слаба температура до получаване на много гладък и нежен крем (сирената трябва да се разтопят идеално). Ще ви изглежда доста течно, но при изстиване се стяга.
Разпределете в малки чашки (например чашки за шотове или елегантни такива със столче), без да пълните до горе. Оставете да изстине и леко да стегне.
През това време бланширайте чери доматките във вряща вода. Ако са много малки ги цепнете с нож предварително, а ако са по- едрички ги разполовете.
След като ги бланширате за около две минути да поомекнат, извадете с решетъчна лъжица и оставете да изстинат. По желание може да ги обелите.
Във всяка мини чашка сложете по лъжичка от маслиновата паста, забодете бланширан чери домат и поръсете с хубав зехтин.
Сервирайте мусовете, когато са добре стегнали. Слагам ги пред всеки гост като за начало на една празнична вечеря.
Кремът от пармезан с чери доматки и маслинова паста е готов.
Коментари