Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Крем от пармезан с чери доматки и маслинова паста

Крем от пармезан с чери доматки и маслинова паста

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем от пармезан с чери доматки и маслинова паста
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Красиви са, вкусни са - едно истинско малко бижу!"

Необходими Продукти

  • пармезан - 150 г
  • моцарела - 50 г (зряла, не прясна)
  • сметана - 300 мл
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • чери домати - около 20 бр.
  • маслинова паста - около 100 г
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете или смелете в блендер сирената. Прехвърлете ги в малка тенджерка или касерола и сипете при тях сметаната и прясно смлян черен пипер (по възможност по-едро смлян).

Поставете на огъня и бъркайте на слаба температура до получаване на много гладък и нежен крем (сирената трябва да се разтопят идеално). Ще ви изглежда доста течно, но при изстиване се стяга.

Разпределете в малки чашки (например чашки за шотове или елегантни такива със столче), без да пълните до горе. Оставете да изстине и леко да стегне.

През това време бланширайте чери доматките във вряща вода. Ако са много малки ги цепнете с нож предварително, а ако са по- едрички ги разполовете.

След като ги бланширате за около две минути да поомекнат, извадете с решетъчна лъжица и оставете да изстинат. По желание може да ги обелите.

Във всяка мини чашка сложете по лъжичка от маслиновата паста, забодете бланширан чери домат и поръсете с хубав зехтин.

Сервирайте мусовете, когато са добре стегнали. Слагам ги пред всеки гост като за начало на една празнична вечеря.

Кремът от пармезан с чери доматки и маслинова паста е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Изглежда вкусно!
10.01.2023 07:01
1
Христинка Колева
Христинка Колева
Поздравления, Дани! Звучи многооо вкусно!
09.01.2023 21:38
1
1
Покажи всички подкоментари