Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Пандишпановата торта на Рудолф

Пандишпановата торта на Рудолф

Наси НедеваНаси Недева
Новак
1416532
Пандишпановата торта на Рудолф2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Една фантастична и много лесна за приготвяне тортичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 400 г
  • олио - 8 лъжици
  • захар - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 г
  • ягоди - 300 г
  • компот от ягоди - 1 бр.
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците в дълбок съд.

Разбиваме белтъците със захарта на крем за целувки.

Добавяме жълтъците и брашното, като бъркаме с шпатула, за да се получи пандишпаново тесто.

В тавичка с височина печем изсипваме, като намазваме цялата тава с олио, за да се отлепи добре.

Блатът, който се получава, е доста висок и се пече на 180 градуса за 25-30 минути до суха клечка.

След като изстине, го разрязваме на две и го сиропираме със сока от компота.

Разбиваме сметаната и слагаме на първия блат три пълни лъжици.

Нареждаме ягоди от компота върху сметаната и слепваме двата блата.

Измазваме със сметана цялата торта и украсяваше с ягоди, разрязани на половинки, и прясна мента.

По желание може да се добавят ядки към сметановата торта.

Пандишпановатата торта на Рудолф е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Сметана и ягоди, винаги печеливша комбинация!
11.01.2023 10:06
Людмила
Людмила
Тортата е разкошна!
11.01.2023 10:05