Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Виенските Кифли на Рудолф

Виенските Кифли на Рудолф

Виенските Кифли на Рудолф
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18
"Душа даваме за Виенските кифли на Рудолф, опитайте и ще разберете защо са толкова обичани"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г жива
  • сол - 12 г
  • захар - 60 г
  • олио - 60 мл
  • краве масло - 40 г
  • вода - 450 мл
  • за плънката
  • бри
  • мармалад от ягоди
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло. Направете кладенче в брашното.

Разтворете маята в малко водичка. Сложете в кладенчето всички съставки и замесете гладко тесто.

Прехвърлете в голяма купа, която предварително сте намазали с малко олио. Завийте в стреч фолио и оставете да втаса, докато утрои обема си.

Готовото тесто извадете върху набрашнен кухненски плот. Разточете на кръгъл лист. Разрежете на триъгълници. Във всяко парче сложете малко от сиренето и мармалада. Завийте на кифличка.

Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете да втасат отново.

В малка купичка сложете жълтъка, олиото и млякото. Разбъркайте и с помощта на четка намажете кифлите. По желание може да ги поръсите със сусам, мак или каквото желаете.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Виенските Кифли на Рудолф са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: