Начин на приготвяне
Разтопете кравето масло. Направете кладенче в брашното.
Разтворете маята в малко водичка. Сложете в кладенчето всички съставки и замесете гладко тесто.
Прехвърлете в голяма купа, която предварително сте намазали с малко олио. Завийте в стреч фолио и оставете да втаса, докато утрои обема си.
Готовото тесто извадете върху набрашнен кухненски плот. Разточете на кръгъл лист. Разрежете на триъгълници. Във всяко парче сложете малко от сиренето и мармалада. Завийте на кифличка.
Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете да втасат отново.
В малка купичка сложете жълтъка, олиото и млякото. Разбъркайте и с помощта на четка намажете кифлите. По желание може да ги поръсите със сусам, мак или каквото желаете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Виенските Кифли на Рудолф са много вкусни.