Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Легендарната какаова мокра торта

Легендарната какаова мокра торта

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Легендарната какаова мокра торта
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
37 мин.
Порции
6
"Една мокра торта, която спокойно може да се причисли към най-вкусните десерти, които сте опитвали"

Необходими Продукти

  • За тортата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (170 - 200 г)
  • мляко - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 50 г (3 препълнени с.л.)
  • бакпулвер - 2 пакетчета (по 10 г)
  • бадемово брашно - 1 препълнена ч.ч. (или безглутеново)
  • За соса
  • мляко - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л. (стайна температура)
  • олио - 1 с.л.
  • какао - 3 с.л. препълнени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Честно казано, никога през живота си не съм яла по-добра мокра торта. Сосът се усеща върху цялата шоколадова торта и балансираният му вкус е чудесен. Така че определено бих казала, не се притеснявайте с измерванията, особено със съотношението на захарта.

Има някои важни кулинарни тайни за рецептата за този сиропиран сладкиш. Преди всичко сладкишът трябва да е горещ в студения сос, за да може напоеният блат да поеме добре соса - горещ блат, студен сироп или обратното.

Съставките на какаовия кекс трябва да са със стайна температура, а фурната трябва предварително да се загрее на 170 °C. Като истински любител на мокри сладкиши определено ви препоръчвам да опитате тази рецепта.

Разбийте яйцата и захарта, докато се разбият много добре и побелеят. Добавете олиото и млякото и продължете да разбивате.

Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте.

Намажете дъното на правоъгълна тава с олио. Изсипете кексовата смес и печете в предварително загрята на 170 °C фурна за 20-22 минути.

Докато сладкишът се пече, пригответе всички съставки за соса в касерола. Гответе сместа на огъня до сгъстяване и свалете от котлона.

Нарежете още топлата от фурната торта на квадрати и я охладете. Изсипете горещия какаов сос върху блата.

Оставете да се охлади за 10 минути и сервирайте. Най-добре е да постои в хладилника около 2-3 часа, ако успеете да изчакате. Насладете се на тази шоколадова торта!

Декорирайте по избор със ядки или кокосови стърготини или разбита сметана, аз избрах сметана.

Легендарната какаова мокра торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: