Начин на приготвяне
Честно казано, никога през живота си не съм яла по-добра мокра торта. Сосът се усеща върху цялата шоколадова торта и балансираният му вкус е чудесен. Така че определено бих казала, не се притеснявайте с измерванията, особено със съотношението на захарта.
Има някои важни кулинарни тайни за рецептата за този сиропиран сладкиш. Преди всичко сладкишът трябва да е горещ в студения сос, за да може напоеният блат да поеме добре соса - горещ блат, студен сироп или обратното.
Съставките на какаовия кекс трябва да са със стайна температура, а фурната трябва предварително да се загрее на 170 °C. Като истински любител на мокри сладкиши определено ви препоръчвам да опитате тази рецепта.
Разбийте яйцата и захарта, докато се разбият много добре и побелеят. Добавете олиото и млякото и продължете да разбивате.
Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте.
Намажете дъното на правоъгълна тава с олио. Изсипете кексовата смес и печете в предварително загрята на 170 °C фурна за 20-22 минути.
Докато сладкишът се пече, пригответе всички съставки за соса в касерола. Гответе сместа на огъня до сгъстяване и свалете от котлона.
Нарежете още топлата от фурната торта на квадрати и я охладете. Изсипете горещия какаов сос върху блата.
Оставете да се охлади за 10 минути и сервирайте. Най-добре е да постои в хладилника около 2-3 часа, ако успеете да изчакате. Насладете се на тази шоколадова торта!
Декорирайте по избор със ядки или кокосови стърготини или разбита сметана, аз избрах сметана.
Легендарната какаова мокра торта е готова.