Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Солени пастички с тиквички и моркови

Солени пастички с тиквички и моркови

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5811
Солени пастички с тиквички и моркови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Чудни пастички, които се приготвят толкова лесно Вижте как"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • тиквички - 250 г (настъргани)
  • моркови - 80 г (настъргани)
  • пълнозърнесто брашно от спелта - 50 г (друго)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • копър - на вкус
  • За крема
  • скир - 80 г (извара)
  • крема сирене - 20 г
  • пушена риба тон - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Настъргваме тиквичките и морковите. Отцеждаме добре тиквичките от излишната течност, ако използваме от светлия сорт. При този с тъмнозелената кора няма нужда, защото той е по-сух.

Разбиваме яйцата.

Смесваме всички продукти в купа и разбъркваме добре.

Получената смес изсипваме в тава върху хартия за печене и слагаме да печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 мин.

Оставяме блата да изстине и след това разрязваме на парчета.

За крема: Смесваме скира и крема сиренето.

Намазваме с получения крем, слагаме рибата тон и сглобяваме пастичките.

Нашите вкусни солени пастички са готови!

Солените пастички с тиквички и моркови са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Би трябвало да напишете също, че тиквичките се оставят да се отцедят, също както когато се прави руло, иначе блата ще стане много воднист. Иначе са супер, ще ги пробвам. Поздрави
10.01.2023 15:47