Начин на приготвяне
За блата:
Настъргваме тиквичките и морковите. Отцеждаме добре тиквичките от излишната течност, ако използваме от светлия сорт. При този с тъмнозелената кора няма нужда, защото той е по-сух.
Разбиваме яйцата.
Смесваме всички продукти в купа и разбъркваме добре.
Получената смес изсипваме в тава върху хартия за печене и слагаме да печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 мин.
Оставяме блата да изстине и след това разрязваме на парчета.
За крема: Смесваме скира и крема сиренето.
Намазваме с получения крем, слагаме рибата тон и сглобяваме пастичките.
Нашите вкусни солени пастички са готови!
Солените пастички с тиквички и моркови са чудни!
Коментари