Начин на приготвяне
Предварително овкусвяме, нарязваме на малки парченца и изпичаме свинския бут, врат или месо за готвене.
Намазняваме гювечетата с мазнината, като оставяме малко на дъното.
Нарязваме и картофите, посоляваме ги и пълним гювечетата до половината с тях.
След това настъргваме доматите и ги разпределяте в гювечетата.
Сипваме вода, която да покрие картофите и слагаме гювечетата в предварително загрята на 200 °C фурна, като печем, докато картофите омекнат.
След това ги изваждаме, добавяме месото, настърганото сирене и кашкавал и накрая счупваме по 1 яйце.
Връщаме отново гювечетата със свинско във фурната, без капачета, докато яйцата се запекат.
Поръсвате с шарена сол готовите гювечета със свинско месо и картофи и са готови за сервиране.
Коментари