Начин на приготвяне
Нарежете картофите на четири, а след това четвъртините на много тънък чипс.
Капнете на дъното на всяко гювече по една лъжица олио.
Разпределете по равно в купичките продуктите, като най-напред започнете с картофите, отгоре слагайте от колбасите, натрошете сиренето, гъбите, маслините и поръсете с по една щипка чубрица.
Залейте с нарязаните домати и сока от гъбите. Можете да добавите още малко водичка, ако искате да бъде по-течно, или пък повече доматен сок, ако предпочитате така.
Сложете гювечетата във фурната и тогава включете на 200 градуса. Печете около 40 минути. Отхлупете и чукнете по едно яйце и ги върнете обратно във фурната за кратко, за да се запече яйцето.
Опитай и другите ни предложения за гювечета с картофи, гювечета с наденица или тези гювечета с кайма.