Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с картофи и различни колбаси

Гювечета с картофи и различни колбаси

редакция:
Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Гювечета с картофи и различни колбаси
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни са, защото са приготвени с най-вкусните колбаси - колкото повече, толкова по-добре, и много мерак"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр
  • салам - 100 г шпек
  • луканка - 100 г
  • пушено филе - 100 г
  • шунка - 100 г
  • сирене - 200 г
  • домати - 200 мл от консерва
  • гъби - 400 г стерилизирани /едно бурканче/
  • маслини - 16 бр
  • яйца - 4 бр
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на четири, а след това четвъртините на много тънък чипс.

Капнете на дъното на всяко гювече по една лъжица олио.

Разпределете по равно в купичките продуктите, като най-напред започнете с картофите, отгоре слагайте от колбасите, натрошете сиренето, гъбите, маслините и поръсете с по една щипка чубрица.

Залейте с нарязаните домати и сока от гъбите. Можете да добавите още малко водичка, ако искате да бъде по-течно, или пък повече доматен сок, ако предпочитате така.

Сложете гювечетата във фурната и тогава включете на 200 градуса. Печете около 40 минути. Отхлупете и чукнете по едно яйце и ги върнете обратно във фурната за кратко, за да се запече яйцето.

Опитай и другите ни предложения за гювечета с картофи, гювечета с наденица или тези гювечета с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: