Начин на приготвяне
Пилешкото филе нарязваме на кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и запичаме на тефлонов или грил тиган.
В тенджера си сипвама вода, слагаме сол и оставяме на катлона да заври.
Щом водата заври, слагаме фарфалето и готвим до готовност.
В дълбок тиган разтапяме маслото, добавяме брашното, като бъркаме непрекъснато, наливаме прясното мляко, като отново бъркаме, без да спираме.
Оставяме на котлона за 3-4 минути.
Отнемаме тигана от котлона, добавяме подправки на вкус и босилека.
Макароните оцеждаме от водата, поставяме в чиния, върху тях слагаме късчета пилешко филе и заливаме фарфале с пиле със соса.
Всеки ще си хапне вкусно фарфале с пиле и сос Бешамел и ще пита за още.