Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пиле и сос Бешамел

Фарфале с пиле и сос Бешамел

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Фарфале с пиле и сос Бешамел
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Всеки ще си хапне вкусно фарфале с пиле и сос Бешамел и ще пита за още"

Необходими Продукти

  • фарфале - 1 пакет
  • пилешко филе - 500 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и запичаме на тефлонов или грил тиган.

В тенджера си сипвама вода, слагаме сол и оставяме на катлона да заври.

Щом водата заври, слагаме фарфалето и готвим до готовност.

В дълбок тиган разтапяме маслото, добавяме брашното, като бъркаме непрекъснато, наливаме прясното мляко, като отново бъркаме, без да спираме.

Оставяме на котлона за 3-4 минути.

Отнемаме тигана от котлона, добавяме подправки на вкус и босилека.

Макароните оцеждаме от водата, поставяме в чиния, върху тях слагаме късчета пилешко филе и заливаме фарфале с пиле със соса.

Всеки ще си хапне вкусно фарфале с пиле и сос Бешамел и ще пита за още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: