Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с домашно тесто

Пица с домашно тесто

Наси НедеваНаси Недева
Новак
1416532
Пица с домашно тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Поръсваме с чубрица и печем побългарената пица на 180 °C за 30 минути."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 кг
  • олио - 50 г
  • топено сирене - 200 г
  • бяло сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • чубрица
  • лютеница - 200 г
  • пилешко филе - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята да шупне.

Към нея добавяме сол и захар. Смесваме с киселото мляко и яйцата и бъркаме с бъркалка.

В друг съд пресяваме брашното и замесваме меко тесто за пица, което се оставя на топло да удвои обема си.

Разделяме на две топки.

В намазнена тавичка разстиламе едната половина - тя стига за една пица. Намазваме я с олио и започваме да я нареждаме.

Намазваме я с лютеница обилно.

Подреждаме парченцата топено сирене и пилешкото филе. Настъргваме сиренето и кашкавала равномерно и навсякъде.

Поръсваме с чубрица и печем побългарената пица на 180 °C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: