Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран орехов сладкиш без захар

Сиропиран орехов сладкиш без захар

Сиропиран орехов сладкиш без захар
Снимка: Михаил Тодев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Оу, да! Супервкусен и без никаква захар орехов сладкиш"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • еритрол - 120 г (може и ксилитол)
  • грис - 160 г пшеничен пълнозърнест
  • бакпулвер - 1 пакет (10 - 15 г)
  • орехи - 350 г натрошени
  • сол - щипка
  • олио за намазване на тавата
  • За сиропа
  • вода - 1 л
  • еритритол - 100 г
  • ябълков пектин - 10 г
  • сукралоза - на вкус
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата с еритритола и щипка сол до образуване на пяна.

Добавете гриса с бакпулвера и орехите. Разбъркайте и изсипете в тава с диаметър 30 см, намазана с олио.

Изпечете в предварително загрята до 180 °C фурна за 40 минути.

Следете процеса на изпичане тествайте ореховия сладкиш с клечка, която трябва да излиза суха.

Извадете от фурната и охладете блата. Нарежете го на ромбове.

За сиропа сложете на котлона водата да заври. Смесете еритритола с пектина и разбъркайте хубаво.

Това ще предпази пектина от образуване на бучки.

Във врящата вода изсипете приготвената смес и разбъркайте. Варете 1 минута и отстранете от огъня. Добавете ванилията.

Сиропирайте охладения орехов блат с горещия сироп.

Охладете сиропирания орехов сладкиш без захар и съхранявайте в хладилник сиропирания сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: