Начин на приготвяне
За блата разбийте яйцата с еритритола и щипка сол до образуване на пяна.
Добавете гриса с бакпулвера и орехите. Разбъркайте и изсипете в тава с диаметър 30 см, намазана с олио.
Изпечете в предварително загрята до 180 °C фурна за 40 минути.
Следете процеса на изпичане тествайте ореховия сладкиш с клечка, която трябва да излиза суха.
Извадете от фурната и охладете блата. Нарежете го на ромбове.
За сиропа сложете на котлона водата да заври. Смесете еритритола с пектина и разбъркайте хубаво.
Това ще предпази пектина от образуване на бучки.
Във врящата вода изсипете приготвената смес и разбъркайте. Варете 1 минута и отстранете от огъня. Добавете ванилията.
Сиропирайте охладения орехов блат с горещия сироп.
Охладете сиропирания орехов сладкиш без захар и съхранявайте в хладилник сиропирания сладкиш.