Начин на приготвяне
Първо сваряваме ориза и леко охлаждаме.
В дълбока купа разбиваме яйцето и захарта, прибавяме прясното мляко, канелата, ориза, олиото и брашното с маята.
Бъркаме с лъжица до меко тесто, което накрая оформяме с ръце, намазани с олио.
Оставяме в купата, покрито с прозрачно фолио, да втаса за час, не увеличава двойно обема си, не търсим този ефект.
След това оформяме гевречета от усукани фитили. Всяко геврече овалваме в сместа от захар и канела и поставяне в тава, покрита с хартия за печене.
Печем на 180 градуса до готовност. Наглеждаме ги да не изгорят.
Стават бързо, за около 20 минути, но зависи от фурната!
Канелените гевреци с варен ориз са готови.