Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Нарежете маслото на парчета. Смесете ги. Прибавете към тях жълтъка, солта и водата. Омесете средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
Измийте спанака и го нарежете. Задушава го заедно с чесъна в зехтина за около 5 минути или докато промени цвета си. След това прибавете натрошеното сирене Фета. Разбъркайте добре.
Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Към тях се добавя сметаната.
Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кръгла кора, с която се покриват дъното и стените на тавичка. Върху тестото изсипете спаначената смес и с лъжица я разстелете добре. След това залейте с яйцата и сметаната.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете пая около 40 минути.