Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Доматена Супа»Доматена супа с босилек

Доматена супа с босилек

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Доматена супа с босилек1 / 3
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Домати и босилек - магнетична комбинация от вкусове, които се допълват"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязан
  • домати - 900 г малки (Италиански), нарязани
  • чесън - 1 скилидка
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • босилек - 2 с.л. настърган плюс няколко листа за гарнитура
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и маслото заедно в тенджера. Прибавете вътре нарязания лук и го изпържете за около 5 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне. Отстранете го от огъня преди да стане кафяв на цвят.

Изсипете нарязаните домати в тенджерата. Прибавете чесъна и налейте пилешкия бульон, бялото вино и доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете супата да се вари.

След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. Похлупете наполовина, така че да може да разбърквате от време на време. Прибавете босилека и пасирайте супата. След това я прецедете в чиста тенджера.

Сипете вътре сметаната и сложете отново да се вари, но внимавайте супата да не започне да кипи. Ако се наложи сипете още малко бульон. След това я свалете от огъня и разпределете на порции. Сервирайте така приготвената супа, гарнирана с листа босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Лека и вкусна супичка.
06.01.2020 16:45
Албена Асенова
Албена Асенова
Само не ми е ясно как се стърже босилек?
15.07.2016 12:57