Начин на приготвяне
Загрейте олиото и маслото заедно в тенджера. Прибавете вътре нарязания лук и го изпържете за около 5 минути, като разбърквате често, докато лукът омекне. Отстранете го от огъня преди да стане кафяв на цвят.
Изсипете нарязаните домати в тенджерата. Прибавете чесъна и налейте пилешкия бульон, бялото вино и доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете супата да се вари.
След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. Похлупете наполовина, така че да може да разбърквате от време на време. Прибавете босилека и пасирайте супата. След това я прецедете в чиста тенджера.
Сипете вътре сметаната и сложете отново да се вари, но внимавайте супата да не започне да кипи. Ако се наложи сипете още малко бульон. След това я свалете от огъня и разпределете на порции. Сервирайте така приготвената супа, гарнирана с листа босилек.
Коментари