Рибена чорба със застройка

22/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 260
  • Преглеждания за месеца696
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 800 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 100 г корени
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. (само жълтък)
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, прибавя се част от брашното, разбърква се и се залива с 6 ч.ч. вода. Когато бульонът кипне, се пускат корените, нарязани на парчета.

След като поври, се добавя и рибата. Тя може да се нареже на парчета, които се овалват в брашно, или да се сложи цяла. Поръсва се със сол и се оставя на умерен огън.

Накрая чорбата се овкусява с лимоновия сок и се застройва с жълтъка. Поднася се, поръсена с нарязан на дребно магданоз и смлян черен пипер.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар