Рибена чорба със застройка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
22/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо20 295
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, прибавя се част от брашното, разбърква се и се залива с 6 ч.ч. вода. Когато бульонът кипне, се пускат корените, нарязани на парчета.

След като поври, се добавя и рибата. Тя може да се нареже на парчета, които се овалват в брашно, или да се сложи цяла. Поръсва се със сол и се оставя на умерен огън.

Накрая чорбата се овкусява с лимоновия сок и се застройва с жълтъка. Поднася се, поръсена с нарязан на дребно магданоз и смлян черен пипер.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-6%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар