Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Кюфтета с кайма и картофи, печени в еър фрайър

Кюфтета с кайма и картофи, печени в еър фрайър

Кюфтета с кайма и картофи, печени в еър фрайър
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Сочни и неустоими кюфтенца Поднесете с чаша студена бира и се насладете"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • картофи - 1 бр. среден
  • лук - 1 главичка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бира - 70 мл
  • галета - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и лука обелваме, настъргваме ги.

В купа поставяме каймата, към нея добавяме лука и картофите, ситно нарязания магданоз, черния пипер, кимиона и киселото мляко, в което сме угасили хлебната сода.

Разбъркваме добре, след което добавяме бирата и замесваме всичко заедно много добре.

Каймата оставяме да престои около 30 минути.

Започваме да оформяме кюфтетата, като навлажняваме ръцете си.

Готовите кюфтета подреждаме в уреда.

Печем 20 минути на 200 градуса, като по средата обръщаме от другата страна.

Кюфтетата с кайма и картофи, печени в еър фрайър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно изглеждат!
22.01.2023 06:49