Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с картофи и моркови на фурна

Свинско с картофи и моркови на фурна

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Свинско с картофи и моркови на фурна
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусна и класическа вечеря от свинско с картофки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г плешка или др.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • картофи - 500 г
  • копър - 1 ч.л. пресен
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка нарежете на кубчета, измийте и сварете за 20-30 минути в подсолена вода, след което отцедете останалия бульон в купа.

Прибавете олиото и нарязаните на дребно лук, чушка и морков.

Запържете около 5-6 минути, прибавете червения пипер и останалите подправки.

Изсипете месото и зеленчуците в подходяща тава, прибавете предварително обелени и нарязани картофи, долейте една чаша вода от отцедения бульон на месото прибавете доматите и разбъркайте в тавата.

Долейте още 1-2 чаши вода /да покрие картофите/, запечете свинското с картофи в загрята фурна за около 40 мин. до готовност на картофите.

Свинското с картофи и моркови на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: