gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ротини с кренвирши и чедър

Ротини с кренвирши и чедър

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
6623k1k3k9
Ротини с кренвирши и чедър
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
22/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ротини с кренвирши и чедър е безумно бърза и апетитна паста, която всеки може да приготви"

Необходими Продукти

  • ротини - 1 пакет
  • кренвирши - 2 бр. (или дебърцини, някакви наденички и др.)
  • лук - ½ глава
  • чесън - 1+2 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • пушен червен пипер
  • лют червен пипер
  • червен пипер
  • градински чай
  • мащерка
  • лук на прах
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • мляко - 2 ч.ч. + 1 ч.ч. макаронена вода
  • чедър - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, чесънът се наситнява, чушките се нарязват на кубчета, кренвиршите - на кръгчета, и се настъргва чедърът.

В сгорещено олио се запържват леко кренвиршите. Прибавя се 1 скилидка чесън и подправките до мащерката.

Разбърква се добре, да се разпределят подправките по кренвиршите и след това се премахват и се оставят настрана в друг съд.

Отново се сгорещява малко олио и в него се запържва лукът с чушките, малко след което се добавя и останалият чесън.

Прибавя се маслото и като се разтопи и загрее, се добавя брашното и се разбърква бързо. Когато вече няма сухо брашно, се налива млякото и се разбърква непрекъснато до получаването на сос.

Прибавя се настърганият чедър и се разбърква отново, докато се разтопи в соса за паста.

Тук идва ред на овкусяването с лук и чесън на прах и сол и черен пипер на вкус.

Налива се на части от заделената вода от пастата - ½-1 чаша до желаната гъстота.

Накрая се изсипват ротините, запържените кренвирши и се разбърква отново, да се смеси всичко добре.

Ротини с кренвирши и чедър е безумно бърза и апетитна паста, която всеки може да приготви :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: