Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо

Пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо

Пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
01/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо!"

Необходими Продукти

  • пълнозърнести ротини - 500 г
  • сметана - 200 мл
  • зехтин - 50 мл
  • зелен лук - 1/2 връзка перата
  • лук - 1 глава стар
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • пилешко филе - 600 г
  • соев сос - на вкус
  • моцарела - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • мащерка - няколко клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера се слага вода до половината, като в нея се слага малко от зехтина и щипка сол. Оставя се да заври.

Зеленият лук се нарязва на ситно, чесънът се бели и се реже на филийки, морковът се обелва и се настъргва, а главата лук се нарязва на полумесеци.

Пилешкото филе се почиства от ципите и се нарязва на не много големи кубчета. Овкусява се със соев сос, зехтин, сол, черен пипер и мащерка.

Щом водата за пастата заври, пълнозърнестите ротини се слагат да се сварят.

В дълбок тиган се сгорещява останалият зехтин и в него се запечатва месото. След като побелее от всички страни, се изважда и на негово място се слагат чесънът, двата вида лук и морковите. Оставят се да омекнат напълно.

След това месото се връща отново в тигана, долива се сметана, слага се моцарелата, нарязана на кубчета, овкусява се със сол, черен пипер и босилек.

Оставя се за няколко минути да къкри, като се слага и малко от врящата вода на пастата.

След като пастата е почти готова, се прехвърля в тигана при соса, за да се досготви.

След като е напълно готова пастата с пиле, се оставя леко да изстине и се поднася.

Да ви е сладко пълнозърнести ротини със сметана и пилешко месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: