Начин на приготвяне
За тези ротини с кайма и сметана гореща вода се разтварят трите бульончета.
Към тях се прибавят соевият сос, лукът и чесънът на прах и мащерката. Оставя се настрана.
Лукът се нарязва на дребно. Запържва се на средна степен заедно с каймата.
Когато покафенее и се сготви, се прибавя наситненият чесън и се овкусява с малко черен пипер.
Готви се още 1-2 минути. След това тази смес се изсипва в друг съд и се оставя настрана.
Пастата се сварява в подсолена вода, след което се отцеждат, като се запазва 1 чаша от водата.
В тигана, от който е премахната каймата, се разтапя маслото. Когато загрее, се прибавя брашното и се разбърква добре.
Когато започне да потъмнява брашнената смес, на части се наливат смесените бульони с подправките при продължително разбъркване, докато стане сос за паста без бучки. Налива се и заделената вода от пастата. Оставя се на слаб огън за около 10 минути.
След това се прибавя сметаната, настърганият кашкавал и се връща отново каймата. Накрая се прибавя сварената паста и се разбърква добре пастата с кайма.