Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани хапки от петел с бира

Панирани хапки от петел с бира

Панирани хапки от петел с бира
Снимка: Боряна Атанасова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Това е рецепта, която мъжът ви на драго сърце ще скокне и ще приготви, докато вие си пиете виното"

Необходими Продукти

  • месо от петел - 600 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • чубрица
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер назърна - 6 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 бр. и риган
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • бира
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на хапки (аз ползвах от бялото месо и бутчето).

Слагам месото да се свари в тенджера заедно с дафиновия лист, бахара, черния пипер и вода.

След като месото се свари напълно, го изваждам и отцеждам.

Подправям със соевия сос, чубрицата и горчицата, разбърквам добре и оставям на страна.

Приготвям панировката като разбивам яйцата и добавям брашното разбърквам до получаването на гъста каша и я разреждам с бирата до гъстота на палачинково тесто, добавям и малко сол.

Загрявам олиото, потапят всяко парче месо в панировката и изпържвам до златисто.

Изваждам в чиния панираните хапки, в която съм сложила кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирам топли панирани хапки от петел с бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: