Пилешко на скара

КалинКалинНовак
17/09/2008
"Не бързайте да загрявате скарата, защото това пилешко месо си иска време за мариноване, но всяка минути си струва чакането "
Готвене30 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 686
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината: В блендер или кухненски просесор смелете джинджифила и чесъна (може да добавите малко вода за да стане на паста). Добавете куркумата, чилито, солта, кимиона, лимоновия сок, киселото мляко и няколко капки червена боя за хранителни цели.

Махненете кожата от филетата или бутчетата. Направете по няколко разреза на всяко парче. Поставете ги в неметална купа, добавете марината и разбъркайте много добре. Покрийте с капак или прозрачно фолио и поставете в хладилника за от 4 до 12 часа, като обърнете поне веднъж.

Изпечете на предварително загрята скара, като отвреме на време мажете с останалата марината. Наредете готовото пилешко месо в голяма чиния, отгоре поръсете с лука, кориандъра, чушките и лайма. Завийте чинията с фолио и оставете около 10 мин. за да се смесят яроматите.

Рейтинг

5 6
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 08:24
Аз пък харесвам много подправки-вкусове и аромати, така че това ще ми хареса. Не съм правила пиле на скара.
0
0
Катя Благоева
Винаги има първи път и според мен ще ви хареса!
0
0
Албена Асенова
В подходяща марината и с подходящи подходящи подправки пилешкото става много крехко на скара.Тук ми се струва доста лютичко ще се получи.
0
0
Катя Благоева
Изглеждат много апетит, само бих махнала малко от подправките! Не съм и привърженик!
0
0