Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба в орехов сос

Пържена риба в орехов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пържена риба в орехов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг дребна
  • сол - ½ ч.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. (счукани)
  • яйца - 3 бр.
  • зеленчуци - по избор, за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива, посолява се и се овалва в брашно. Пържи се в сгорещена мазнина и се нарежда в кръг в голяма чиния за сервиране заедно със задушен зеленчук по зибор, като средата се оставя празна.

Чесънът се счуква със сол и постепенно се добавят олиото и оцетът, като сместа се разбърква енергично. Сипват се орехите и малко вода, так че да се получи гъст сос.

Той се изсипва в средата на чинията и се огражда от резенчета сварени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: