Задушена змиорка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
30/09/2014
"Змиорката е истински деликатес, която ви препоръчваме да опитате в този вариант "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 927
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, отстранява се кожата и месото се нарязва на дълги ивици. Посолява се и се оставя да престои половин час.

След това се измива и се подсушава. Запържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно.

Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час.

В чиния се слага първо рибата и после се залива със соса от задушаването, който се застройва с жълтъците и сока на лимона и се подправя с накълцан магданоз.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
35.42 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар