Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Халва»Шоколадова грис халва с орехи

Шоколадова грис халва с орехи

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Шоколадова грис халва с орехи
Снимка: Людмила
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Грис халва не обичах като дете... Но с някои храни, е така, стават любими, като започнем да ги готвим сами според вкуса си, като тази шоколадова грис халва с орехи"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л. с връх
  • канела - щипка
  • орехи - 6 бр. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред загрявам тиган с незалепващо покритие с олиото и като е вече загряло добре, слагам гриса.

При непрекъснато бъркане го запичам до златисто, просто обичам аромата му на препечено, вие може да го запечете за по-кратко. Намалявам котлона на средна степен.

Прибавям какаото и канелата при енергично бъркане. Наливам чаша вода, хладка и бъркам, да не станат бучки, прибавям захарта и останалата вода, а лично аз си добавям още 2/3 чаша - обичам грис халвата да не е твърде много стегната. Да е сочна.

И така ми се получава. Изсипва се готовата смес в тавата, диаметър около 28 см. Може да ползвате и силиконови формички. Отгоре подреждам сурови ядки от орехи, а ако ги запечете на сух тиган, ще направите десерта безумно ароматен и вкусен.

Сега трябва да се изчака да стегне. Това ми е най-трудното, защото, както вече съм ви казвала, обожавам топлите десерти?

Да ви е сладко с моята шоколадова грис халва с орехи!

Грис халва не обичах като дете, не е от детската градина, почти не съм ходила, но вкъщи се приготвяше и не я ядях с удоволствие.

Но с някои храни, е така, стават любими, като започнем да ги готвим сами според вкуса си.

И сега торта Сахер от сладкарница например не ми харесва, но като я приготвя вкъщи... Няма по-вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: