Дроб по селски

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5126k1k2k5
Дроб по селски
Снимка: Людмила
1 / 2
28/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Остава ни само да си налеем любимо питие и да си кажем Наздраве!"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • стар лук - 2 глави
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • чер пипер
  • червен лют пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб - свински или телешки дроб, се почиства от жили, измива се и се нарязва на едри парчета, големината им да е като две, три хапки, след като се нареже парчето.

В тиган загрявам олиото и веднага прибавям нарязания дроб и също така почитания и нарязан на едри полумесеци стар лук.

Разбърквам и оставям така да се готви. Периодично се бърка, да не загори, котлона е на средна степен.

За да имаме сочен черен дроб, го готвим докато се приготви лука. Когато той стане прозрачен и дробът е готов.

Сваляме от котлона и сега добавяме чер пипер и сол. Солта не се слага предварително, защото дробът става твърд.

Който обича пикантна храна, може да си добави лют червен пипер на люспи или направо да си нареже люто чушле в чинията при дроба с лук.

Дроб по селски е класическо мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: