Начин на приготвяне
Черният дроб - свински или телешки дроб, се почиства от жили, измива се и се нарязва на едри парчета, големината им да е като две, три хапки, след като се нареже парчето.
В тиган загрявам олиото и веднага прибавям нарязания дроб и също така почитания и нарязан на едри полумесеци стар лук.
Разбърквам и оставям така да се готви. Периодично се бърка, да не загори, котлона е на средна степен.
За да имаме сочен черен дроб, го готвим докато се приготви лука. Когато той стане прозрачен и дробът е готов.
Сваляме от котлона и сега добавяме чер пипер и сол. Солта не се слага предварително, защото дробът става твърд.
Който обича пикантна храна, може да си добави лют червен пипер на люспи или направо да си нареже люто чушле в чинията при дроба с лук.
Дроб по селски е класическо мезе.