Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен свински дроб по селски

Задушен свински дроб по селски

Задушен свински дроб по селски
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Само истинските познавачи на вкусната храна ще оценят този задушен свински дроб по селски"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • гъби - 200 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се изкисва от кръвта за няколко часа.

В тенджера или тиган се загрява олиото и се добавя лукът, нарязан на полумесеци, моркова - на колелца, а чушките нарязани на ленти.

Гъбите се нарязват на едри парчета и те се прибавят.

Задушават се, докато омекнат всички зеленчуци. Дробът се нарязва на кубчета и се прибавя към зеленчуците.

Разбърква се. След 3-4 мин се прибавя червеният пипер подправките и се налива 1 к.ч. вода или бяло вино.

Похлупва се тиганът с капак и се задушава вкусният пържен дроб, като покъкри 5-10 мин.

Сваля се от огъня и се поръсва задушеният свински дроб по селски с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: