Начин на приготвяне
Дробът се изкисва от кръвта за няколко часа.
В тенджера или тиган се загрява олиото и се добавя лукът, нарязан на полумесеци, моркова - на колелца, а чушките нарязани на ленти.
Гъбите се нарязват на едри парчета и те се прибавят.
Задушават се, докато омекнат всички зеленчуци. Дробът се нарязва на кубчета и се прибавя към зеленчуците.
Разбърква се. След 3-4 мин се прибавя червеният пипер подправките и се налива 1 к.ч. вода или бяло вино.
Похлупва се тиганът с капак и се задушава вкусният пържен дроб, като покъкри 5-10 мин.
Сваля се от огъня и се поръсва задушеният свински дроб по селски с нарязан пресен магданоз.