Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Класически омлет Пуляр

Класически омлет Пуляр

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Е, това ако не е най-уникалният омлет на света Приятно, първо, гледане, а после хапване"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. M размер
  • крема сирене - 25 г
  • сол - на вкус
  • масло - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с малко сол и се оставят настрани.

Дъното и стените на тигана се намазват хубаво с масло.

Правете омлета на слаб до умерен огън. Жълтъците с крема сиренето и малко сол се разбиват и изсипват в тигана.

Като се стегнат жълтъците, отгоре се изсипват разбитите белтъци.

Покрива се с капак и се оставя за кратко да се сготви, около 2-3 минути на слаб огън.

Нямам капак на тигана и захлупих с тава.

След като се извади, омлетът се реже на две и едната половина се слага върху другата.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Икономично, а вкусно.
23.02.2023 20:53