Начин на приготвяне
За приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък.
Поръсваме със солта, черен и бял пипер.
Вземаме тиган с незалепващо покритие, в който поставяме маслото и оставяме на умерена температура, докато се разтопи.
Добавяме яйцата и започваме да разбъркваме с шпатула, като едновременно разклащаме тигана.
Когато леко се сгъстят яйцата, спираме да разклащаме.
Разпределяме в слой, който е равномерен и прибираме стърчащите парченца по ръбовете навътре.
Сваляме от огъня, като накланяме тигана и започваме с помощта на шпатулата леко да нагъваме омлета.
След като е готов, прехвърляме в чиния.
Оформя се омлет, който трябва да прилича на бадем или пура.
Сервираме този вкусен омлет от френската кухня с нарязан домат или зелена салата, според вашето желание.
Коментари