Начин на приготвяне
Бутчетата от пилето се измиват и поставят в тенджера. Чесънът се смачква с нож и се прибавя в тенджерата. Посолява се и се налива вода да покрие пилето. След като заври, се намаля и се оставя докато се свари месото. Сред това се изваждат бутчетата и се оставят настрана.
В същата тенджера се слагат измитите и обелени картофи да се сварят и те.
Когато се сварят, се изваждат и след като изстинат, се намачкват на пюре. Към него се добавя сол, черен пипер, чесън на прах, червен пипер, 3 с.л. брашно и настърганият кашкавал. Всичко се смесва добре.
С ръце се премахва месото от пилешките бутчета и се запазват костите. Месото се нарязва на дребно и се прибавя към картофената смес и отново се омесва добре.
В ръка се взима част от сместа и се сплесква леко. Взима се една от костите и се слага в средата, след това се добавя още от сместа и се оформя да стане като пилешко бутче. Това се повтаря и с останалите кости и сместа.
За панировката на бутчетата в 3 различни чинии се разпределят галета, брашно и разбитото яйце. Бутчетата се овалват първо в брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.
Сгорещява се доста олио и бутчетата се изпържват до златисто по всички страни. Преди сервиране се оставят да се отцеди излишната мазнина.
Картофените пилешки бутчета задължително сервираме със студена бира.