Начин на приготвяне
В затопленото прясно мляко разбивам захарта.
Пресявам брашното, правя си кладенче, слагам продуктите, шупналата мая, яйцата, млякото със захарта, ванилията, кората на лимона, солта, олиото и си замесвам меко тесто.
Месих, месих до получаване на мехурчета. Втасва около един час и половина.
Накъсах топчета, сложих в тава и оставих за още 30 минути.
Разточих, сложих сладко от сини сливи, навивам и оставям отново да втаса.
Намазах с жълтък, разбит с 1 лъжица прясно мляко и поръсих със захар.
Време на печене на тези козуначени кифли не съм засичала, пуснах ги първо на 70 °C, после увеличих на 100, докато стигнах 160-170°C.
Извадих и завих с кърпа тези дундести козуначени кифли!
Коментари