Начин на приготвяне
Яйцата разбиваме на пяна, добавяме топлата вода, постепенно се добавя захарта и есенцията, разбиваме още 5 мин, след което се добавя олиото.
Брашното се смесва със стърготините или смлените лешници (аз ползвах лешници, защото вкъщи не са почитатели на кокоса) бакпулвера и внимателно прибавяме към яйчената смес. Тестото за тортените блатове се сипва в тава с хартия за печене, печем 25-30 мин във фурна на 180 °C.
Готовият блат разрязваме на три или поне два блата (аз успях на два).
Крема:
Желатина се накисва в малко сок от компота, да набъбне.
Заквасената сметана се смесва с пудрата захар и желатина, добавя се и ванилията, разбива се и течната сметана и двете смеси се разбъркват заедно - така кремът е готов.
Редим сметановата торта, като мажем крем и слагаме парченца ананас от компота и може да добавим портокалови парченца за повече вкус и аромат!
За повече сочност на тортата с ананас сиропираме блатовете със сок от компота!