Начин на приготвяне
Печурките се наливат във вода. Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на две по дължина и всяка половина - на още две по същия начин. Нарязват се на четвърт филийки.
Слагат се в голям тиган. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. Добавят се в тигана.
Слага се повечко олио, за да се използва останалата мазнина за сместа на царевичната баница със спанак.
Тиквичките и печурките се запържват. Оставят се настрана.
Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. В голяма купа се чукват яйцата. Добавя се прясното мляко. Разбиват се. Добавят се сол и содата бикарбонат.
Добавят се пържените тиквички и гъби заедно с мазнината от тях. Добавя се спанакът и всичко се разбърква.
Добавя се царевичният грис, като непрекъснато сместа се разбърква.
Фурната се включва да загрее на 180 °C. Подготвя се намазнена тава.
Корите за баница се нареждат на дъното, като трябва да покриват и стените на тавата. Изсипва се царевично-спаначената смес.
Пече се баницата със спанак до златист загар.
Царевичната баница със спанак е една по-различна от традиционната баница за закуска.