Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Печени домати с пармезан и стафиди

Печени домати с пармезан и стафиди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени домати с пармезан и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • домати - 10 бр.
  • пармезан - 6 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • стафиди - 50 г
  • галета - 6 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • розмарин - 4 - 5 стръка
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се срязват наполовина и вътрешността се издълбава. Поръсват се отвътре със сол и се обръщат, за да се отцедят.

Чесънът и магданозът се нарязват на ситно и се смесват с пармезана, предварително накиснатите стафиди, черния пипер, зехтина и галетата.

Сместа се разбърква и с нея се напълват доматите. Доматите се нареждат в намазана с мазнина тава и се запичат във фурната на 200 градуса. Сервират се украсени със стръкчета розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: