Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рецепта за гъби по гръцки

Рецепта за гъби по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Рецепта за гъби по гръцки1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3-4
"Вкусно и лесно - може да го хапнете така или да стане любимата ви гарнитура за пържоли"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - арпаджик 15 - 20 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, почистват и сваряват.

Сварените гъби се нарязват на по-едро и се поставят в загрятата мазнина, след около 1-2 мин. се прибавят лукчетата, доматеното пюре и се задушават за 5-10 мин. Прибавят се виното и подправките и се оставя на тих огън до готовност.

При сервиране, по-желание се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка: