Начин на приготвяне
Обелваме си ябълките, почистваме и нарязваме на парчета.
В тенджера ги поставяме и добавяме вода.
Оставяме да къкри на слаб огън за 10 минути, като разбъркваме често.
В тенджерата добавяме захарта и канелата.
Според вкуса ви, можете да добавите и още захар.
Оставяме така за около 7-8 минути, след което премахваме.
Пасираме добре, след което пълним пюрето от ябълки в стерилизирани буркани и запечатваме с капачки.
Поставяме ги в тенджера с кърпа на дъното, пълним съда с гореща вода и оставяме да се стерилизират бурканчетата с ябълково сладко.
Когато водата започне да завира, намаляваме котлона до минимум и оставяме тенджерата да къкри леко за 20 минути.
Когато изтече времето, вадим бурканите с ябълково пюре от тенджерата и обръщаме с капачката надолу.
Съхраняваме на хладно място пюре от ябълки за зимата.