Начин на приготвяне
Смесете прясното мляко с оцета и го оставете на стайна температура за около 20 минути.
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер.
Добавете олиото, зехтина, ваниловия екстракт и млякото.
Разбъркайте.
Добавете какаото, боята и отново разбъркайте.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавете на части към течните съставки, като междувременно разбърквате до хомогенност.
Разделете сместа на три части и изпечете тава, застлана с домакинска хартия в предварително загрята фурна до 180 °C.
Охладете блатовете.
В купа разбийте сладкарската сметана на пухкав крем, добавете и заквасената заедно с крема сиренето.
След получаването на еднородна смес, сглобете а ла тортата Червено кадифе.
Сложете тортен блат, намажете с крем, боровинково сладко и редувайте до завършването на тортата.
Намажете от всички страни с крем.
Разтопете шоколада на водна баня и полейте отгоре.
Наредете свежите боровинки и полейте с желатин, разтворен по указаният на пакета начин.
Оставете сметановата торта в хладилни за 6-7 часа, след което мажете да нарежете и поднесете.
Изключително приятна и сочна торта Тюркоазено кадифе!