Торта Тюркоазено кадифе

Торта Тюркоазено кадифе4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вместо Червено кадифе направете за следващия празник тази торта Тюркоазено кадифе...с уникален вкус на боровинки"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 240 г
  • зехтин - 50 мл
  • олио - 70 мл.
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 120 мл пълномаслено
  • бял оцет - 1 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 1 п.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - екстракт
  • сладкарска боя - 1 к.л. синя
  • сладкарска боя - жълта на връхчето на нож
  • За крема
  • заквасена сметана - 500 г
  • крема сирене - 125 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • За гарниране
  • боровинки - свежи
  • желатин - 1 п.
  • боровинково сладко - 3 с.л.
  • бял шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете прясното мляко с оцета и го оставете на стайна температура за около 20 минути.

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер.

Добавете олиото, зехтина, ваниловия екстракт и млякото.

Разбъркайте.

Добавете какаото, боята и отново разбъркайте.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го прибавете на части към течните съставки, като междувременно разбърквате до хомогенност.

Разделете сместа на три части и изпечете тава, застлана с домакинска хартия в предварително загрята фурна до 180 °C.

Охладете блатовете.

В купа разбийте сладкарската сметана на пухкав крем, добавете и заквасената заедно с крема сиренето.

След получаването на еднородна смес, сглобете а ла тортата Червено кадифе.

Сложете тортен блат, намажете с крем, боровинково сладко и редувайте до завършването на тортата.

Намажете от всички страни с крем.

Разтопете шоколада на водна баня и полейте отгоре.

Наредете свежите боровинки и полейте с желатин, разтворен по указаният на пакета начин.

Оставете сметановата торта в хладилни за 6-7 часа, след което мажете да нарежете и поднесете.

Изключително приятна и сочна торта Тюркоазено кадифе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: