Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Леща с бекон по неаполитански

Леща с бекон по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • бекон - 100 г
  • зехтин - 125 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • крутони - 80 г
  • домати - 5 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът, беконът, доматите и целината - на кубчета.

Всичко се запържва в загретия зехтин. Добавя се лещата, солта, розмаринът и черния пипер.

Залива се с вода и се сварява до готовност. Супата се сервира гарнирана с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: