Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре.
Обезкостяват се, като се премахват всички кости.
Месото се нарязва на средни парчета и се слага в тава с капак.
Лукът се почиства, измива и нарязва на едро.
Нарязаният лук се слага в тавата към месото.
Прибавя се дафиновият лист и олиото. Вода не се прибавя.
Задушава се под капак 1 час на 220 °C при периодично разбъркване.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.
Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се нарязват на едри кубчета.
Когато месото с лукът се задушат, се прибавят нарязаните моркови, тиквички, подправката Бахарат, червеният пипер, чубрицата и солта.
Разбърква се много добре сочното пуешко.
Пече се пуешки бут с тиквички и моркови 30 мин под капак на 220 °C.