Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бут с тиквички и моркови

Пуешки бут с тиквички и моркови

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки бут с тиквички и моркови
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Как да не ви се прияде от този пуешки бут с тиквички и моркови"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 10 бр.
  • моркови - 10 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • бахарат - 1 ч.л. подправка
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре.

Обезкостяват се, като се премахват всички кости.

Месото се нарязва на средни парчета и се слага в тава с капак.

Лукът се почиства, измива и нарязва на едро.

Нарязаният лук се слага в тавата към месото.

Прибавя се дафиновият лист и олиото. Вода не се прибавя.

Задушава се под капак 1 час на 220 °C при периодично разбъркване.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на едро.

Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се нарязват на едри кубчета.

Когато месото с лукът се задушат, се прибавят нарязаните моркови, тиквички, подправката Бахарат, червеният пипер, чубрицата и солта.

Разбърква се много добре сочното пуешко.

Пече се пуешки бут с тиквички и моркови 30 мин под капак на 220 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: