Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушени пъдпъдъци със зимни зеленчуци

Задушени пъдпъдъци със зимни зеленчуци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Задушени пъдпъдъци със зимни зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Може да са задушени, но са толкова вкусни, че ако не побързате, ще отлетят от чинията"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр., почистени
  • моркови - 175 г , почистени
  • репи - 175 малки
  • зехтин - 4 ч.л.
  • лук - 4 малки глави, разполовени
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • бренди - 2 с.л. Испанско
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • хляб - 4 филии стар (без кората)
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Поръсете пъдпъдъците със сол и черен пипер. С остър нож нарежете лукчетата и морковите на парчета.

Загрейте половината от зехтина в тиган и сложете вътре пъдпъдъците. Изчакайте докато станат кафяви от всички страни. След това ги извадете.

Останалия зехтин сипете в тава за печене. След това сложете вътре морковите, репите, лука и гответе докато придобият цвят.

Сложете пъдпъдъците в тавата с гърдите надолу и залейте с виното. Покрийте с капак и печете 30 минути или докато месото омекне.

Междувременно загрейте зехтина в тиган и изпържете вътре хляба до златисто. След това го оставете на кухненска хартия да се отцеди от мазнината.

Отстранете кожата от задушените пъдпъдъци. След това ги наредете в чиния върху пържените филийки. Отстрани сипете от зеленчуците, а отгоре залейте със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: