Начин на приготвяне
В дълбок тиган се поставя зехтинът, да се загрее на средна температура.
Прибавя се чесънът, предварително пресован, лука, нарязан на ситно и пиперките нарязани на къси ивички.
Задушават се до златисто. Разбъркват се периодично и се прибавя доматеното пюре, солта и лютият червен пипер.
Котлонът се намаля на ниска температура и се оставя сосът да се сгъсти. Може да се добави щипка захар.
Спагетите се сваряват в тенджера с подсолена вода според инструкцията на опаковката им.
Когато са готови, се добавят към соса в тигана.
Разбърква се пастата Арабиата и още няколко минути се оставят на слаб огън.
Подправят се с 1 ч.л. чили пикантна паста Арабиата няколко щипки сух босилек.