Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Памучни мини кренвиршки

Памучни мини кренвиршки

Памучни мини кренвиршки
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16 бр.
"Чудно вкусни кренвиршки за една вкусна неделна закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • масло - 65 г
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • кренвирши - 8 бр.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме млякото и добавяме захарта, маята и 100 г от брашното. Оставяме на топло за 20 минути да шупне.

Към шупналата смес добавяме яйцата, маслото, олиото, солта и останалото брашно.

Замесваме меко тесто. Намазваме го с олио, завиваме и оставяме да втаса на топло за 1 час.

След втасван оформяме на 16 еднакви топчета и ги разточваме.

Нарязваме кренвиршите на 2 и слагаме във всеки край на разточените топчета.

От другата страна на тестото правим разрези с остър нож и завиваме на руло.

Редим в тава и покриваме за 15 минутки.

Намазваме с разбит жълтък и мляко и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 20 мин.

След изпичане намазваме кренвиршките с олио и покриваме за 20 минутки.

Памучните мини кренвиршки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: