Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с моркови на фурна

Зелен фасул с моркови на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Зелен фасул с моркови на фурна
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Вкусен зелен фасул на фурна Поднесете с топъл хляб и хапнете с удоволствие това вегетарианско изкушение"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 4 буркана (по 400 г)
  • сушен лук - 3 с.л.
  • сушени моркови - 3 с.л.
  • прясна целина - 100 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изважда от бурканите, като водата се изхвърля. Оставя се да се отцеди в гевгир.

Целината се почиства от кората и се нарязва на малки кубчета.

Отцеденият фасул се слага в тенджера с незалепващо покритие с капак. Прибавя се сушеният лук, сушените моркови и нарязаната на кубчета целина. Залива се с 1 л. вода.

Пече се 2 ч. под капак на 220 градуса.

Олиото се слага в малка касерола. Загрява се на висока степен.

След като олиото се загрее, се прибавя червеният пипер, който се запържва за 10 секунди и се отстранява от котлона.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

След 2 часа в тавата към фасула се прибавя запърженият с олио червен пипер и солта. Разбърква се много добре.

Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.

Пече се 30 мин. на 220 градуса под капак.

Зеленият фасул с моркови на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може да е вкусно, но изглежда много зле
12.02.2023 13:33