Яхния Пиле с картофи

СтефанияСтефания
Новак
12290
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Други си е да сложите на масата една пилешка яхнийка, да добавите топъл хляб и да пожелаете на всички добър апетит"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пилешки гърди или друго месо
  • картофи - 400 г
  • лук - 3 големи глави
  • чушки - 2 червени
  • моркови - 1 голям
  • домати - 1/2 консерва (на парченца) или 1 домат
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер - по желание
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината запържваме нарязаното месо (до леко зачервяване). Вадим го в една чинийка, и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков.

Връщаме месото, добавяме чаена лъжичка сол (с малка купчинка) и червения пипер (равна с.л.), запържваме още малко и добавяме картофите (нарязани на средно големи парчета), скилидките чесън (цели), чушките и черния пипер.

Доливаме с вода (да покрие картофите). Ври, докато картофите са почти готови, слагаме домата (за 15 мин. ако е пресен, 5 - за консерва) и копъра. На края слагаме нарязания магданоз и оставяме пилешката яхния за 5 мин. без капак (за да не си променя цвета).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусно ! Любимо !
А диетично е да рупаш само пресни зеленчуци без сол и зехтин.
07.01.2022 13:19
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна домашна яхнийка!
27.09.2020 20:47
1
1
Потребител#165089
Потребител#165089
Семпло и вкусно, но не много диетично!
13.04.2016 13:00
1
1
Покажи всички подкоментари